Kulturno društvo Leskovec pri Krškem
Moč ustvarjalnosti


Pomlad prihaja 2016


Spoštovane obiskovalke, obiskovalci, članice in člani Kulturnega društva Leskovec pri Krškem!

Dovolite mi, da vas najprej prav lepo pozdravim in nam vsem skupaj zaželim prijetno druženje.

Kar težko verjamem, da je minilo že petnajst let, odkar smo se s prireditvijo z istim imenom »Pomlad prihaja«, kot člani Kulturnega društva Leskovec pri Krškem, prvič predstavili na tem odru. Bili smo drugačni, vendar z istimi cilji kot danes. Ustvarjati kulturne prireditve, vas z njimi razvajati in razveseljevati ter se skupaj z vami imeti lepo.

Če se za trenutek ozrem nazaj in našo pot primerjam z odraščanjem, lahko rečem, da smo v tem času shodili, preboleli vse otroške bolezni, nekako prerasli puberteto in stopili v obdobje mladostništva. Če tudi še mladoletni, smo postali odgovornejši in bolj samozavestni, pa kljub temu ostali preprosti in odprti vsem tistim, ki so se nam hoteli pridružiti pri našem delovanju.

Iz malega smo postali srednje veliko podjetje, katero tako ali drugače zaposluje 92 članov. Naše plačilo so vaši obiski, aplavzi, pohvale in vaša pomoč, ki nam jo nudite pri našem ustvarjanju.

Začeli smo iz nič, pa vendar z vztrajnostjo, učenjem, odrekanjem in mnogo dela, dosegli uspehe na katere smo upravičeno ponosni, katerih se radi spominjamo in kateri nas vedno znova spodbujajo za nova druženja in nove delovne podvige. In s temi se ne predstavljamo samo doma, vendar ime našega Leskovca nosimo po vsej Sloveniji in bližnji tujini. Pohvalimo se lahko kar s petimi dejavnimi sekcijami, ki vsaka zase in velikokrat s skupnimi močmi gojijo in bogatijo vsaka tisti delček kulture, ki jim je najbližja. Dramska sekcija, literarna sekcija, foto sekcija, sekcija za ohranjanje kulturne dediščine in plesna sekcija. Danes se nam bodo prav vse predstavile. In zdi se mi primeren čas in trenutek, da se iskreno zahvalim vsem članom, ki ste s svojimi idejami, dejanji in po svojih najboljših močeh prispevali v mozaik aktivnosti našega pisanega društva. S ponosom ugotavljam, da je prehojena pot polna uspehov in lepih spominov. In ne nazadnje, dragi obiskovalci. V imenu Kulturnega društva Leskovec pri Krškem se iskreno zahvaljujem vsem Vam, da ste si vzeli čas in nas počastili z vašo prisotnostjo na naši današnji prireditvi, in na vseh prireditvah doslej. Iskreno se zahvaljujem vsem tistim, ki ste nam in ki nam še vedno kakorkoli pomagate pri našem delu. Hvala.

To kar počnemo danes, bo jutri zgodovina. Zato življenje lahko razumemo samo za nazaj, živeti pa ga je treba naprej. Veliko lepega vam želim, predvsem pa nocoj lepo praznujte z nami.

V Leskovcu pri Krškem, 19. marec 2016

Janez Kerin, predsednik Kulturnega društva Leskovec pri Krškem

KLIKNI: http://posavje.info/kultura/petnajsta-leskovska-pomlad-prihaja.html


  • Osnovni podatki
  • Datum ustanovitve:  2. november 2001
  • Naslov:  Ulica 11. novembra 24, 8273 Leskovec pri Krškem
  • Matična številka:  117049 000
  • Davčna številka:  61637475
  • TRR:  SI56 0298 2009 0843 957
  • Telefon:  00 386 (0)31 422 666 (Filip)
  •  00 386 (0)41 849 857 (Janez)
  • E-pošta:  info@kd-leskovec.si
Spletno družabno omrežje:   facebook link