Kulturno društvo Leskovec pri Krškem
Moč ustvarjalnosti


Priznanje Boštjanu Arhu


Leskovec pri Krškem, 1. junija 2018

Boštjan ARH je viden in aktiven član lokalne skupnosti v vrstah prostovoljnih gasilcev in kulturnega društva.

Član prostovoljnega gasilskega društva je postal že davnega leta 1987. Vključen je bil v gasilsko desetino pionirjev s katero je že v prvem letu vadil in nastopal na gasilskih tekmovanjih, ter pozneje nadaljeval v mladinski in članski A desetini, dokler ni sedaj presedlal med zrelejše gasilce, člane B. Je reden član pri drugih aktivnostih v organizaciji PGD in Gasilske zveze Krško. S svojim pozitivnim odnosom veliko prispeva k dobremu vzdušju med člani in na pozitivno klimo v društvu samem. Zavzema se za strokovno usposobljenost, saj je uspešno opravil tečaj za gasilskega strojnika, za uporabnika izoliranega gasilskega aparata, za vodjo enote in vodjo enot. Je tudi dolgoleten član upravnega odbora gasilskega društva in trenutno vestno upravlja funkcijo tajnika društva.

Član KD Leskovec pri Krškem je od njegovih začetkov. Upamo si trditi, da se je razvil v enega najbolj prepoznavnih ljubiteljskih gledaliških obrazov v naši okolici, kar dokazuje tudi prejem nagrade za najboljšo moško vlogo na regijskem Linhartovem srečanju. Igral je v vseh gledaliških predstavah KD Leskovec pri Krškem, kakor tudi v skečih, ki jih KD Leskovec pripravlja za svoje obiskovalce na svojih prireditvah. Eden izmed prepoznavnejših likov Boštjana iz skečev je lik Tineta ali Tinčeta, ki je zasedel kar dobršen del Boštjanovega srca. Njegova ljubezen do odrskih desk pa ga je pripeljala tudi do sodelovanja s sosednjimi društvi, med katerimi je sodeloval z gledališko skupino DKD Svoboda Senovo. Veliko let pa svoj glas in stas posoja tudi Dedku Mrazu. Je vodja Sekcije za ohranjanje kulturne dediščine pri KD Leskovec. Veliko let je že glavni organizator leskovškega Martinovanja, ki je prepoznana etnološka kulturna prireditev, saj ohranja običaje, ki so povezani z spreminjanjem mošta v vino in blagoslovom le tega. Dela kot povezovalec prireditev, z nastopi sodeluje z drugimi društvi. Pomembna je njegova vloga pri projektu Oblačilni videz znanih Krčanov pod okriljem JSKD Krško, kjer igra kar dva znamenita Krčana – Janeza Mencingerja in Leopolda Albo. V pretekli sezoni je bil korežiser pri predstavi Žalujoči ostali.

Boštjanu so torej blizu vsa področja ljubiteljskega kulturnega delovanja leskovškega društva in s svojim delom pomembno prispeva h kulturnemu življenju v Leskovcu in v Krškem. Rad in brez težav se vključi v delo tehnikov, katerim priskoči na pomoč pri reševanju njihovih težav. Je zanesljiv in vešč različnih spretnosti. Ob igralskemu talentu in znanju poseduje dodana znanja tudi na drugih področjih, ki jih z veseljem deli ostalim članom društva.

 


  • Osnovni podatki
  • Datum ustanovitve:  2. november 2001
  • Naslov:  Ulica 11. novembra 24, 8273 Leskovec pri Krškem
  • Matična številka:  117049 000
  • Davčna številka:  61637475
  • TRR:  SI56 0298 2009 0843 957
  • Telefon:  00 386 (0)31 422 666 (Filip)
  •  00 386 (0)41 849 857 (Janez)
  • E-pošta:  info@kd-leskovec.si
Spletno družabno omrežje:   facebook link