Kulturno društvo Leskovec pri Krškem
Moč ustvarjalnosti


Zbudi se, Katka – zaključna predstava


Spoštovani!

Dve leti in pol je od takrat, ko sem na petek, 3. 12. 2010 stal na tem odru v naši osnovni šoli in po bučnem aplavzu 350 obiskovalcev prvič predstavil vse akterje, ki so sodelovali na premierni uprizoritvi komedije »Zbudi se, Katka«, avtorja Milana Grgića, v prevodu in dramaturški priredbi Alenke Bole Vrabec. Nič drugače, vsaj kar se obiskovalcev tiče ni bilo na prvi ponovitvi naslednjega dne. In tako smo skupaj z ekipo, ki smo ji dali vzdevek »Katka« ponovili še enajstkrat.
Preko »Katke« smo ime in prepoznavnost našega društva, našega Leskovca popeljali po različnih krajih Slovenije. Še posebej smo ponosni na naše poslanstvo, ki smo ga kot nekakšni ambasadorji ponesli preko naših meja. Naše društvo, naš kraj, našo Občino, tudi zaradi nas poznajo v Rijeki na Hrvaškem, kjer smo se predstavili tamkaj živečim Slovencem, ki delujejo v okviru KUD Bazovica Rijeka.

Kdor dobro dela je prav, da se ga temu primerno nagradi. Naša »Katka« nam je ob obilici prijetnih trenutkov, s katerimi smo se srečevali na naših gostovanjih prinesla tudi nagradi. Posebno smo ponosni na nagrado za najboljšo žensko vlogo na regijskem srečanju odraslih gledaliških skupin Posavja, Dolenjske in Bele Krajine 2011, katero je za vlogo tašče prejela Klavdija Mirt.

Kot drugo nagrado »Katke« pa si štejemo uvrstitev na zaključno srečanje Festivala komedije – Pekre 2013, kamor se nam je uspelo uvrstiti na podlagi izbora strokovne žirije, ki je izmed 38. prijavljenimi amaterskimi skupinami iz Slovenije izbrala osem najboljših. Sam sicer nimam preveč rad številk, toda včasih je že tako, da le te povedo največ.
Preden je »Katka« prvič stopila na oder je bilo izvedenih 35 vaj, ki so člane skupine združevale že tri mesece pred premiero.

Skupaj s »Katko« in tremi kombiji, ki so bili naš zaščitni znak na gostovanjih smo skupno prevozili okoli 1300 kilometrov. O nas, naši predstavi »Zbudi se, Katka«, o našem kraju so govorili in pisali: – RTV Slovenija 1. program – studio Ljubljana, RTV Slovenija – studio Maribor, Posavski Obzornik, Posavje.info, Lokalno.si, E-Posavje, Dolenjski list, glasilo slovenske manjšine na Reki Sopotja. In kar je morda celo najpomembneje, našo »Katko«, si je skupno ogledalo okoli 2200 obiskovalcev.

Danes se člani dramske sekcije kulturnega društva Leskovec pri Krškem s trinajsto ponovitvijo predstave »Zbudi se, Katka«, z njo poslavljamo iz odrskih desk.

Zato je prav, da tako kot pred dvema letoma in pol ponovim, kdo smo tisti, ki smo ta čas, tako ali drugače, v različnih vlogah preživeli z »Katko«: Niko – Jože GRAJŽL; Igor – Boštjan ARH; Tomo – Zdenko PEREC; Cenček – Bojan KOLMAN; Kazimir – Matija GORENC; Elvira – Tatjana GREBENC, Vesna ŽUČKO; Mama – Klavdija MIRT; Katarina – Lucija MLAKAR, Barbara URBANČ; Šepetalki – Marjeta Perec, Mirjana Marinčič; Kustumografinja- Aleksandra Tomažin; Rekviziter- Sonja Levičar; Glasba- Klemen Zupančič; Scena – Avgust Fabjančič-Guni; Maska – Kaja Kržan, Urška Marinčič; Tehnična ekipa: Jure Kerin, Drago Perec, Gašper Marinčič, Filip Černelič, Janez Olovec, Mojca Špiler, Goran Hribar, Aljaž Zupančič, Matej Žokalj, Janez Kerin. Čeprav na koncu, ali pa morda ravno zato, »Katka« ne bi bila to, če ne bi bil z nami njen in naš režiser Rastislav Florjančič. Hvala vsem.

Naj zaključim z ugotovitvijo, ki ni plod enkratnega doživetja ali trenutnega navdiha. Podkrepljena je z argumenti našega dvanajstletnega ustvarjanja in naših gostovanj po Sloveniji ter tujini. Imamo najboljšo publiko, zato ima čas, ki ga podarimo, da ustvarjamo in bogatimo naše kulturno življenje v kraju posebno dodano vrednost. Hvala Vam.

Spoštovani, naj vam na koncu v imenu KD Leskovec pri Krškem čestitam ob prazniku naše krajevne skupnosti in vam zaželim vse dobro.

Lepo pozdravljeni!
V Leskovcu pri Krškem; 31. 5. 2013


  • Osnovni podatki
  • Datum ustanovitve:  2. november 2001
  • Naslov:  Ulica 11. novembra 24, 8273 Leskovec pri Krškem
  • Matična številka:  117049 000
  • Davčna številka:  61637475
  • TRR:  SI56 0298 2009 0843 957
  • Telefon:  00 386 (0)31 422 666 (Filip)
  •  00 386 (0)41 849 857 (Janez)
  • E-pošta:  info@kd-leskovec.si
Spletno družabno omrežje:   facebook link