Kulturno društvo Leskovec pri Krškem
Moč ustvarjalnosti


Z roko v roki – dobrodelni koncert skupine Ritem vodovodarji


Leskovec pri Krškem, 30. maja 2017

»Z ROKO V ROKI« smo 30. maja 2017 napisali še eno pravljico. V jedilnici domače osnovne šole. Tokrat smo stopili skupaj in združili moči – KD Leskovec pri Krškem, OŠ Leskovec pri Krškem in Krajevna skupnost Leskovec pri Krškem, da bi proslavili prihajajoči praznik KS in da bi z dobrodelnostjo polepšali marsikateri trenutek marsikateremu otroku naše šole.

Samostojni koncert skupine »RITEM VODOVODARJI«z gosti smo v prijetni in pisani družbi pripeljali do konca v debeli uri čudovitega pevsko – instrumentalnega mozaika, ki so ga obarvali otroški pevski zbori, mladinski pevski zbor, mlajši Ritem vodovodarji, gostje iz Glasbene šole Krško, učiteljski pevski zbor in seveda skupina »RITEM VODOVODARJI« KD Leskovec pri Krškem pod mentorstvom profesorja Roberta Fuksa. Le ti so tudi tokrat pričarali v polni »dvorani« čudovito vzdušje in skupaj z ostalimi nastopajočimi poželi bučen aplavz. Prireditev so igrivo in simpatično povezovali naši učenci in sicer Koni, Alja in Žiga. Predsednik Krajevne skupnosti Leskovec pri Krškem, Jože Olovec, je podelil priznanja KS, ki so jih to leto prejeli Mirjana Marinčič, Kristina Lovšin Salmič, Lovski pevski zbor LD Krško in Strelsko društvo Leskovec.

Dobrodelni koncert sta s svojo prisotnostjo počastila tudi župan občine Krško, mag. Miran Stanko, in podžupanja, Ana Nuša Somrak. Po končani prireditvi smo se podružili in pokramljali v media centru, kjer so pogostitev za obiskovalce in nastopajoče pripravili Društvo ljubiteljev suhomesnih izdelkov Leskovec, Aktiv kmečkih žena Krško in skupina učiteljev OŠ Leskovec, ki je poskrbela za sladko presenečenje. »Z ROKO V ROKI« smo zbrali zares lep izkupiček, ki bo v celoti namenjen pomoči otrokom iz socialno ogroženih družin. Iskrena hvala vsem.

Klavdija Mirt, vodja glasbene sekcije KD Leskovec pri Krškem


  • Osnovni podatki
  • Datum ustanovitve:  2. november 2001
  • Naslov:  Ulica 11. novembra 24, 8273 Leskovec pri Krškem
  • Matična številka:  117049 000
  • Davčna številka:  61637475
  • TRR:  SI56 0298 2009 0843 957
  • Telefon:  00 386 (0)31 422 666 (Filip)
  •  00 386 (0)41 849 857 (Janez)
  • E-pošta:  info@kd-leskovec.si
Spletno družabno omrežje:   facebook link