Kulturno društvo Leskovec pri Krškem
Moč ustvarjalnosti


1. Anin glasbeni večer 2014


Kulturno društvo Leskovec pri Krškem
in Župnija Leskovec pri Krškem

1. Anin glasbeni večer
sobota, 26. julija, ob 20.00, v cerkvi sv. Ane v Leskovcu pri Krškem

Nastopili sta sopranistka ANJA ŽABKAR in klarinetistka VALENTINA ŽABKAR.
Na klavirju in orglah sta ju spremljala EVA URŠIČ PETKOVŠEK in MARTIN ŠUŠTERŠIČ.

Program je povezovala MIRJANA MARINČIČ.

Sopranistka ANJA ŽABKAR (1988) je svoje prve pevske korake naredila v Glasbeni šoli Krško, kjer je solo petje končala pod mentorstvom prof. Aljaža Farasina, sedaj pa se izpopolnjuje pri prof. Janji Hvala v Ljubljani in se pripravlja na sprejemne izpite za vpis na Akademijo za glasbo.

Trikrat se je udeležila državnega Tekmovanja mladih slovenskih glasbenikov (TEMSIG) in enkrat osvojila bronasto plaketo. Udeležuje se tudi mednarodnih pevskih seminarjev Poletni nokturno, ki jih pod okriljem Vocal BK Studia vodi operna prvakinja prof. Vlatka Oršanić. Anja veliko nastopa – interno v Glasbeni šoli Krško in Glasbeni šoli Ljubljana-Moste, na kulturnih prireditvah v Posavju in širše – tudi v sodelovanju s Simfoničnim orkestrom Krško in Pihalnim orkestrom Krško. Pogosto je gostja dobrodelnih prireditev, redno pa tudi nastopa na koncertih v okviru Pevskega društva Naša pesem s tenoristom Markom Železnikom. Anji petje predstavlja sprostitev in preseganje meja zmogljivosti. Njena velika želja je uspeti na opernih odrih, saj je opera postala njen način izražanja.

VALENTINA ŽABKAR (1997) je svojo glasbeno pot začela v Glasbeni šoli Krško, kjer je osem let igrala tamburico pri prof. Branki Žičkar, nato pa se je pred štirimi leti vzporedno vpisala še na klarinet k prof. Robiju Pircu. Veliko let je nastopala kot članica Tamburaškega orkestra Krško – 1. brač, s katerim se je udeležila tudi tekmovanja tamburaških orkestrov; v zadnjem letu pa se je priključila še k Pihalnemu orkestru Krško. S tamburaškim triom je sodelovala tudi pri projektu Comenius v Turčiji. Do sedaj je imela že dva samostojna koncerta s tamburico in klarinetom.

EVA URŠIČ PETKOVŠEK (1955) poučuje klavir na Glasbeni šoli Ljubljana Moste-Polje. Po opravljeni diplomi iz klavirja (1979) je na Akademiji za glasbo v Ljubljani pridobila še diplomo iz orgel (2004). Ves čas deluje na šoli tudi kot korepetitorka, že vrsto let predvsem kot spremljevalka pevcev.

MARTIN ŠUŠTERŠIČ (1970) je po končani Glasbeni šoli v Krškem šolanje nadaljeval na SGBŠ v Ljubljani pri prof. Janezu Lovšetu in na Akademiji za glasbo v Ljubljani, pri priznani umetnici in profesorici Dubravki Tomšič Srebotnjak, kjer je leta 1992 z odliko končal višješolski študij. V času šolanja se je udeležil in bil nagrajenec klavirskih tekmovanj, med drugim tekmovanja učencev in študentov glasbe Republike Slovenije (1989), na katerem je osvojil 100 točk in tako postal absolutni zmagovalec tekmovanja. Martin je tudi član krškega Simfoničnega orkestra in je koncertiral z mnogimi že uveljavljenimi glasbeniki iz našega okolja. Prav tako pogosto sodeluje na mnogih nastopih, koncertih, prireditvah in tekmovanjih v okviru Glasbene šole Krško, kjer je od leta 1993 redno zaposlen kot korepetitor.

KLIKNI: http://posavje.info/kultura/sopranistka-anja-zabkar-otvorila-anine-glasbene-vecere.html


  • Osnovni podatki
  • Datum ustanovitve:  2. november 2001
  • Naslov:  Ulica 11. novembra 24, 8273 Leskovec pri Krškem
  • Matična številka:  117049 000
  • Davčna številka:  61637475
  • TRR:  SI56 0298 2009 0843 957
  • Telefon:  00 386 (0)31 422 666 (Filip)
  •  00 386 (0)41 849 857 (Janez)
  • E-pošta:  info@kd-leskovec.si
Spletno družabno omrežje:   facebook link