Kulturno društvo Leskovec pri Krškem
Moč ustvarjalnosti


3. Anin glasbeni večer 2014


3. Anin glasbeni večer, cerkev sv. Ane v Leskovcu pri Krškem
sobota, 6. septembra, ob 19.00

Tokratna gosta sta bila Duet DoubleTej:
Timotej Siter in
Matej Horzelenberg – glas, kitara

Timotej in Matej, sicer prijatelja že iz otroških let, sta v duetu DoubleTej prvič nastopila leta 2013. Odtlej nastopata na prireditvah, najdete pa ju tudi na ljubljanskih ulicah. Znana sta po tem, da na svojih nastopih poslušalcem nudita MENU, s katerega si lahko izberejo glasbeno željo.

TIMOTEJ SITER je poleg klarineta in saksofona, ki sta bila predmet njegovega šolanja v nižji glasbeni šoli, samouk na kitari in orglicah. Svoj talent za petje je začel negovati v gimnazijskih letih pri prof. Marjeti Horžen, kasneje pa je šolanje nadaljeval pri prof. Saški Kolarič na nižji glasbeni šoli Konservatorija za glasbo in balet v Ljubljani. Po dveh letih nižje glasbene šole je uspešno opravil sprejemne izpite za srednjo glasbeno šolo prav tako na omenjenem Konservatoriju in se nato dve leti šolal pri prof. Janku Volčanšku. V letu 2012/13 se je vpisal na študij petja na Akademiji za glasbo pri prof. Barbari Jernejčič Fürst. Sodeloval je že v različnih priznanih pevskih sestavih, med drugim tudi v Komornem zboru Ave ter v opernem zboru SNG Opere in baleta v Ljubljani in moškem kvartetu Melina. Trenutno vodi mladinski pevski zbor v župniji Ljubljana Polje.

MATEJ HORZELENBERG že od otroštva igra različne inštrumente: v glasbeni šoli je začel z nekaj leti klavirja, nadaljeval s tolkali, potem pa združil harmonije in ritme v preigravanju kitare. S tolkali je sodeloval v Pihalnem orkestru Logatec, s petjem v MEPZ Adoramus. S kitaro in petjem je nastopal na prireditvah za otroke in mlade (npr. Run4Unity) ter širše. Glasbeno kilometrino je pridobival tudi s spremljanjem solo in ansambelskih zasedb na številnih poročnih mašah in duhovnih prireditvah. Poleg klasične glasbe pa je vseskozi izvajal projekte v sklopu sakralne ter svetovne popularne glasbe, in sicer v različnih zasedbah.

KLIKNI: http://posavje.info/kultura/nastop-doubletej-na-3-aninem-glasbenem-veceru.html


  • Osnovni podatki
  • Datum ustanovitve:  2. november 2001
  • Naslov:  Ulica 11. novembra 24, 8273 Leskovec pri Krškem
  • Matična številka:  117049 000
  • Davčna številka:  61637475
  • TRR:  SI56 0298 2009 0843 957
  • Telefon:  00 386 (0)31 422 666 (Filip)
  •  00 386 (0)41 849 857 (Janez)
  • E-pošta:  info@kd-leskovec.si
Spletno družabno omrežje:   facebook link