Kulturno društvo Leskovec pri Krškem
Moč ustvarjalnosti


3. Anin glasbeni večer 2016


sreda, 21. 9. 2016, ob 18.30 uri, cerkev sv. Ane v Leskovcu pri Krškem

Klavirski trio:
Bruno Philipp, klarinet
Mihael Paar, klarinet
Tjaša Šulc Dejanović, klavir

Klavirski trio sestavljajo mladi glasbeniki iz Hrvaške in Slovenije, ki so diplomirali na Akademijiz za glasbo v Zagrebu in se kasneje izobraževali v Franciji, Avstriji in Italiji. Za sabo imajo že kar nekaj uspešnih koncertov in pozitivnih kritik. Angažirani so tudi na raznih festivalih in prireditvah doma in v tujini.

Klarinetist Mihael Paar je diplomiral na Akademiji za glasbo v Zagrebu v razredu J. Tonžetića ter magistriral na Mozarteumu v Salzburgu v razredu A. Brandhoferja. Že v času šolanja je bil štipendist mesta Zagreba, Samobora ter Zagrebačke županije. Je član Hrvaškega društva glasbenih umetnikov ter koncertira, komponira ter poučuje. Zaposlen je na Glasbeni šoli Ferdo Livadić v Samoboru.

Klarinetist Bruno Philipp je diplomiral na Muzički Akademiji Zagreb v razredu prof. Milka Pravdića ter nadaljeval triletno specializacijo v Parizu. Ves čas šolanja je bil štipendist Ministrstva znanosti i izobraževanja RH. Bil je deležen tudi enkratne finančne podpore Zaklada HAZU. Je vodja dislociranega oddelka Glasbene šole Zlatko Baloković v Zaprešiću ter profesor klarineta. Redno sodeluje kot zunanji sodelavec nacionalnega folklornega ansambla LADO, igra v etno zasedbi Fractali, Triu Solenza, Triu Argus ter je član Hrvaškega društva glasbenih umetnikov.

Začetno pot pianistke Tjaše Šulc Dejanović sta zaznamovali prof. Metka Safran in prof. Milica Ilić. Študij klavirja in podiplomsko specializacijo pa je končala na Glasbeni Akademiji Zagreb, v razredu prof. Ksenije Kos. Več let se je izpopolnjevala tudi pri prof. Konstantinu Boginu na akademiji Santa Cecilia v Bergamu. Zaposlena je kot profesorica klavirja na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor.

Vsi trije člani tria so kot solisti dobitniki najvišjih nagrad na številnih tekmovanjih v domovini in tujini.

KLIKNI: http://www.posavskiobzornik.si/…/klavirski-trio-zapolnil-3-…


  • Osnovni podatki
  • Datum ustanovitve:  2. november 2001
  • Naslov:  Ulica 11. novembra 24, 8273 Leskovec pri Krškem
  • Matična številka:  117049 000
  • Davčna številka:  61637475
  • TRR:  SI56 0298 2009 0843 957
  • Telefon:  00 386 (0)31 422 666 (Filip)
  •  00 386 (0)41 849 857 (Janez)
  • E-pošta:  info@kd-leskovec.si
Spletno družabno omrežje:   facebook link