Kulturno društvo Leskovec pri Krškem
Moč ustvarjalnosti


II. Anin glasbeni večer


Leskovec pri Krškem, 26. julija 2018

Marko Arh, rog
Neja Skrbiš, klavir

Marko Arh (1994) se je začel učiti rog v Glasbeni šoli Krško pri prof. Dragu Gradišku. Šolanje je nadaljeval na Konservatoriju za glasbo in balet v Mariboru. Sedaj je študent Akademije za glasbo v Ljubljani pri prof. Boštjanu Lipovšku.
Udeležuje se seminarjev pri priznanih profesorjih, kot so Saar Berger, Johannes Hinterholzer, Luiz Garcija, Mahir Kalmik in Radovan Vlatkovič. Udeležil se je tudi več državnih in mednarodnih tekmovanj, na katerih je prejel različne nagrade. Tako je na lanskem državnem tekmovanju mladih glasbenikov Slovenije v Škofji Loki prejel zlato plaketo in prvo nagrado – izvedbo Glièrejevega Koncerta za rog in orkester ob spremljavi Orkestra Slovenske filharmonije, ki je bil izveden letos februarja. Marko Arh je član mednarodnega Mladinskega orkestra Junger Künstler Bayreuth. Sodeluje z orkestri SNG Maribor, Akademije za glasbo Ljubljana, Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija in Orkestrom SNG Ljubljana.

Neja Skrbiš (1994) je svojo glasbeno pot kot pianistka pričela v Glasbeni šoli Slovenska Bistrica, kjer je pri prof. Tatjani Gaberšek z odliko zaključila vseh sedem razredov. Leta 2009 je šolanje nadaljevala na Konservatoriju za glasbo in balet v Mariboru pri prof. Tatjani Dvoršak. Ob inštrumentu je kot glavni predmet obiskovala in zaključila tudi teoretični modul. Od leta 2013 je študentka klavirja na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri prof. mag. Jasminki Stančul. V letu 2016 je z odliko diplomirala, z letošnjim letom pa zaključuje študij na magistrski stopnji. V času šolanja je prejela številna državna in mednarodna priznanja kot solistka kot tudi članica komornih zasedb. Kot pianistka redno nastopa na večjih in manjših nastopih po Sloveniji, predstavila pa se je tudi že v Zagrebu in Celovcu. Udeležuje se različnih seminarjev pri priznanih pianistih, kot sta Ruben Dalibaltayan in Konstantin Bogino. Še posebej veliko ustvarja v duetu skupaj s flavtistko in sestro dvojčico Živo Skrbiš, s katero redno nastopata in koncertirata po Sloveniji ter Avstriji. Skupaj pa se letno udeležujeta tudi različnih tekmovanj in sta prejemnici številnih zlatih priznanj z različnih glasbenih tekmovanj.
Poleg tega se udejstvuje tudi kot aranžerka in skladateljica. Med drugim je bila skladba Rdeči jezdec (2012), ki jo je napisala skupaj s sestro Živo Skrbiš, izbrana za obvezno skladbo na Tekmovanju mladih slovenskih glasbenikov leta 2013 v kategoriji tolkal II.a.


  • Osnovni podatki
  • Datum ustanovitve:  2. november 2001
  • Naslov:  Ulica 11. novembra 24, 8273 Leskovec pri Krškem
  • Matična številka:  117049 000
  • Davčna številka:  61637475
  • TRR:  SI56 0298 2009 0843 957
  • Telefon:  00 386 (0)31 422 666 (Filip)
  •  00 386 (0)41 849 857 (Janez)
  • E-pošta:  info@kd-leskovec.si
Spletno družabno omrežje:   facebook link