Kulturno društvo Leskovec pri Krškem
Moč ustvarjalnosti


Leskovški kulturniki vseeno do Mavzoleja


Leskovec pri Krškem, 8. februarja 2021

Četudi so ukrepi, ki so v času slovenskega kulturnega praznika, zapovedovali prepoved zbiranja, si v Kulturnem društvu Leskovec pri Krškem nismo dali vzeti tistega, kar nas najbolj povezuje – kulture.

Naj si gre za dramsko, glasbeno, foto ali literarno, ali pa sekcijo za ohranjanje kulturne dediščine, v  Kulturnem društvu Leskovec pri Krškem vsi močno pogrešamo naše skupne ustvarjalne trenutke, ki so jih je že skorajda leto dni trajajoče korona-okoliščine močno okrnile – smo pa zato našli več zamisli, kako in kaj doprinesti v društveno zakladnico kulture z individualnega področja.

Večina članov je dan kulture preživela v spremstvu knjige pod rokami, si ogledala virtualen koncert priljubljenega izvajalca, tudi sprehod skozi stene galerij in muzejev preko zaslona računalniškega ekrana ni izostal. V Kulturnem društvu Leskovec pri Krškem vsi močno pogrešamo naše skupne ustvarjalne trenutke, ki so jih je že skorajda leto dni trajajoče korona-okoliščine močno okrnile – smo pa zato našli več zamisli, kako in kaj doprinesti v društveno zakladnico kulture z individualnega področja.

Nekaj se jih je našlo tudi takšnih, ki so se ob povabilu društva, da naš kulturni dan vendarle preživijo tudi na naši »standardni lokaciji«, odpravili bodisi sami bodisi v družbi najožjih družinskih članov k Mavzoleju Antona Auersperga (Anastazija Grüna) ter tam, v osrčju neokrnjene narave posvetili nekaj trenutkov literaturi.

Veselimo se in upamo, da pa bo Literarni pohod ob kulturnem prazniku 2022 potekal v številčni obliki, v znamenju veselega druženja in ohranjanja spomina tudi na našega največjega pesnika Prešerna, ki je prijateljeval z Anastazijem Grünom in nemalokrat tudi šel po poteh do Šrajbarskega Turna in okolice, po katerih se vsako leto 8. februarja podamo leskovški kulturniki in združimo našo skupno ljubezen do kulture z rekreativno noto.

Na fotografijah: Verica Rep in Mirjana Marinčič ter Sonja Levičar

Doroteja Jazbec

 


  • Osnovni podatki
  • Datum ustanovitve:  2. november 2001
  • Naslov:  Ulica 11. novembra 24, 8273 Leskovec pri Krškem
  • Matična številka:  117049 000
  • Davčna številka:  61637475
  • TRR:  SI56 0298 2009 0843 957
  • Telefon:  00 386 (0)31 422 666 (Filip)
  •  00 386 (0)41 849 857 (Janez)
  • E-pošta:  info@kd-leskovec.si
Spletno družabno omrežje:   facebook link